Spar på strøm i 2017 – Hvordan?

Spar på strømmen i 2017 - Hvordan?Har du helt styr på dit strømforbrug? Nej vel? Mange af os kan spare rigtig mange penge på strømregningen. Faktisk vil mange danskerne kunne reducere deres elforbrug med en tredjedel ved at få bedre styr på de ting i hjemmet, som sluger unødvendig strøm.

Find hjemmets store strømslugere

Ting som hårde hvidevarer kan være store syndere, hvad angår strømforbrug. Derfor kan energibesparende hårde hvidevarer og elektronik gøre en rigtig stor forskel for dit strømforbrug. Det er en rigtig god idé at være opmærksom på de elektroniske genstande i hjemmet. Ifølge energistyrelsen bruger den gennemsnitlige dansker 1.600 kWh om året, hvilket kan reduceres helt ned til 1.000 kWh om året – du kan altså gøre en besparelse på mere end en tredjedel. Det vil altså sige, at en gennemsnitlig dansk familie vil spare ca. 3.700 kr. om året.

De største strømslugere

Tørretumbleren

Et sted, hvor du kan spare mange penge, er ved at lufttørre dit tøj i stedet for at tørretumble det. Ved at hænge dit tøj til tørre kan du spare helt op til 1.634 kr. om året. For at opnå besparelsen er det dog vigtigt, at du hænger dit vasketøj ud så ofte som muligt. Tørrer du dit tøj inden for, skal du være opmærksom på indeklimaet – så sørg for at lufte godt ud.

Ifølge Center for Energibesparelser bruger en gennemsnitsfamilie tørretumbleren 3,3 gange om ugen, og er din tørretumbler af energiklasse C, bruger den strøm, for hvad der svarer til 1.634 kr. om året.

Glødepærer

Glødepæren er en af hjemmets største syndere, hvad angår strøm. Derfor er det en rigtig god idé at skille sig af med disse og i stedet investere i LED-pærer eller A-pærer. Dette kan være en dyr fornøjelse, men du kan spare op til 954 kr. om året, hvis du udskifter 15 glødepærer ud med nogle mere energivenlige pærer. Har du halogenpærer, er det også en god idé at skifte disse ud. Ikke nok med at LED-pærer er billigere i brug, så holder de også meget længere. En LED-pære af god kvalitet kan holde i op til 50 år.
Skifter du fra glødepærer, kan du faktisk få energitilskud. Læs mere om det på EnergiKøb.dk

Standbytilstand

I de fleste hjem findes rigtig meget elektronik, som har den såkaldte standbyfunktion. Dette er dog en stor strømsluger, og du kan spare ca. 1000 kr. om året ved blot at slukke på stikkontakten i stedet for.

Cirkulationspumpen

Cirkulationspumpen i din radiator pumper vand ud, uanset om den er tændt eller ej. Derfor kan du om sommeren med fordel slukke cirkulationspumpen, da radiatoren alligevel er slukket. Har du cirkulationspumpen slukket fra maj til september kan du spare ca. 663 kr. på din varmeregning. Beløbet kan variere og afhænger også af pumpens alder samt isolering af varmerør. Hvis din cirkulationspumpe er af ældre dato, kan du med fordel skifte den ud med en nyere A-pumpe, hvilket yderligere kan spare dig for 600 til 800 kr. om året.

Terrassevarmere

En terrassevarmer er en fantastisk opfindelse til de kølige sommeraftener, men bruger du den flittigt, kan de gøre til en stor stigning på elregningen. En eldrevet terrassevarmer som bruges tre timer om dagen i 90 dage, kan give en elregning på helt op mod 800 kr. om året. Derfor er det en god idé at være opmærksom på ens forbrug.

Køleskabe af ældre dato

De ældre køleskabe kan sluge meget strøm, hvilket ikke er nogen overraskelse. Derfor er det en god idé at skifte det ud med en nyere model. Skifter du dit køleskab ud med et energibesparende køleskab i energiklasse A+++, kan du spare helt op til 579 kr. om måneden.

Dette er blot nogle af de strømslugere, som findes i de fleste hjem. Overordnet set er det en god idé at være opmærksom på dine elektriske produkter, og de af dem, som kan skiftes til A+++, bør skiftes for at opnå besparelser.