Sådan skifter du selv skærm på din Iphone

Sådan skifgter du selv din iphone skærmAt se en iPhone med en ødelagt skærm er i dag stort set lige så almindeligt, som at se en iPhone, hvor skærmen er intakt. Det er der mange grunde til. Dels at iPhone-skærme er meget skrøbelige og ikke kan tåle slag, og dels at en reparation af en ødelagt skærm er dyr. Men alt håb er ikke ude. Du kan nemlig udskifte din smadrede iPhone-skærm selv. Vi fortæller dig her hvordan.

Hav materialerne på plads

Før du går i gang, skal du have materialerne på plads. Har du en værktøjskasse, er du godt på vej og mangler nu kun en ny skærm til din iPhone. Fixmiphone.dk har et stort udvalg af skærme til iPhones, og her kan du finde den skærm, der passer til din model. Når du har bestilt den og fået den leveret, er du klar til at gå i gang.

Det skal du være opmærksom på, inden du starter

Der er nogle forbehold, du skal tage højde for i forbindelse med en gør-det-selv-udskiftning. Det væsentligste forbehold er, at din garanti frafalder så snart, du roder med din iPhone. Er du derfor stadig dækket af garantien, kan du med fordel benytte dig af den og få en ny skærm/ny iPhone.

Dertil er der et par fokuspunkter i forbindelse med selve udskiftningen, som er værd at nævne. Du skal være en smule fingernem for, at udskiftningen kan lykkes. Det skal ikke skræmme dig væk, men det er klart en fordel at have brugbare hænder. En af grundene hertil er, at du skal være ekstremt forsigtig med både skærm og kabler under udskiftningen. Alle kabler skal afmonteres, da de har let ved at knække. Er du opmærksom på disse punkter, er der intet i vejen for, at du nu kan starte.

Udskiftningen af iphoneskærm – step for step

Nu er du klar til selve udskiftningen, og vi har lavet en guide, der hjælper dig step for step. Følg med her:

  1. Sluk din iPhone
  2. Find de to små skruer i bunden af iPhonen og skru dem fri med en lille stjerneskruetrækker
  3. Løsriv forsigtigt glasset nede fra og op – løft dernæst glasset op
  4. Afmonter kablet til home-knappen ved at åbne clipsen, hvor kablet sidder
  5. Oppe i højre hjørne finder du fire små skruer – skru dem af og afmonter metalpladen
  6. De tre kabler der er forbundet med skærmen skal nu løftes, så skærmen kan frigøres helt fra telefonen – nu vil du kunne se på bagsiden af skærmen, hvilke kabler der skal løsnes
  7. Skru nu home-knappen af og løft den forsigtigt op
  8. Afmonter nu kablerne fra toppen af telefonen – som du gjorde med home-knappen
  9. Skrue de fem skruer, der holder skærmen fast til rammen fri – to i hver side og en i toppen
  10. Nu kan alle dele monteres på den nye skærm og sættes fast igen – dernæst har du en ny skærm til din iPhone

Video er din ven

Hvis du har svært ved at forestille dig, hvordan du gennemgår processen trin for trin på din iPhone, er du med sikkerhed ikke den eneste. Derfor kan det være en rigtig god idé at se en video af, hvordan de forskellige trin foregår i praksis. Så kan du gradvist bevæge dig frem, og fik du ikke det hele med, kan du blot spole tilbage. Der ligger masser af guides på YouTube, der viser, hvordan du udskifter skærmen.

Er du ikke den ferme gør-det-selv type, kan vi anbefale dig af se forbi en af de mange mobil reparations butikker rundt i landet. En god en af dem, der har flere butikker i Midtjylland er f.eks. Fonia Århus

Afslutningsvis vil vi godt lige slå et slag for mobilcovers. Hvi du ikke anvender et, så se at komme igang, der er mange penge at spare ved at have et cover på i hverdagene – du kan altid kører uden i weekenderne, når du skal være lidt fin på den.
Til børn er det et must have go de koster altså ikke alverden F.eks. kan du få et cover til Samsung Galaxy s8  til den helt nye Samsung for under 200 i topkvalitet hos f.eks. Max99.dk ( Der er et hav af onlineshops på det område).