Indret et roligt soveværelse

Skal du i gang med at indrette dit soveværelse? Så læs lige med her og få nogle gode tips til, hvordan du skaber et rum, der både er pænt, praktisk og giver dig en god nattesøvn. Det betyder nemlig noget for din søvn, hvilke farver du vælger til soveværelset, om der er visuelt rod og hvilket sengetøj du sover i.

Hav fokus på rolige farver

HørsengetøjNår du skal i gang med at indrette soveværelset, er det vigtigt, at du ikke kun tænker på at male rummet i din yndlingsfarve. Det er nemlig ikke alle farver, der er gode i et soveværelse. Nogle farver virker beroligende og andre virker mere opkvikkende. Naturligvis er der nok ikke mange, der vælger at male væggene i soveværelset postkasserøde. Men nogle kunne måske finde på at vælge et rødt sengetæppe eller sætte et billede op i skrappe røde nuancer. Det kan ikke anbefales. Godt nok forbindes rød med kærlighed og erotik, men i store mængder kan den røde farve virke meget intimiderende, måske opkvikkende på nogle og næsten aggressiv på andre. På samme måde kan det ikke anbefales at bruge meget skrappe farver for eksempel orange og græsgrøn. Hold dig i stedet til blidere og mere douche farver. Til det er de farver, der er oppe i tiden nu, såsom brændt orange, pudderfaver, støvede beige og grønne toner, rigtig gode. Ønsker du et mørkere soveværelse kan du for eksempel tænke i en mørk grøn nuance. Dæmpede naturgrønne farver virker beroligende på de fleste mennesker.

Undgå forstyrrende rod

Det er en rigtig god ide at undgå rod i dit soveværelse. Tænk praktisk opbevaring ind i indretningen, så du kan gemme rodet af vejen. Det virker meget forstyrrende at have en masse synsindtryk i soveværelset. Det skal helst være så roligt et rum som muligt. Derfor kan det også være en ret stor udfordring, hvis man skal have et skrivebord i soveværelset. Kan det ikke undgås, kan det virkelig anbefales ikke at efterlade et rodet skrivebord efter endt arbejdsdag. Det forstyrrer ubevidst din nattesøvn, når du er omgivet af rod. Det kan også være en god løsning at have et skrivebord, der kan klappes ned, så det er væk efter fyraften. De kontorting, der benyttes om dagen, kan opbevares i et skab eller kommode, så det ikke er synligt. Tænk også på, hvordan du undgår, at der ligger tøj over det hele. Lav plads i dit skab til det tøj du ellers ville lægge på en stol, fordi det godt kunne bruges igen eller lignende. Det er skønt at træde ind i et ryddeligt og roligt soveværelse, når dagen ender, og der skal hviles ud og samles kræfter til næste dag.

Det sunde sengetøj i Hør

På samme måde som du kan holde dit soveværelse rent, roligt og ryddeligt kan du også vælge noget sengetøj, der forbedrer din søvn, fordi det har naturlige antibakterielle egenskaber og er godt både, når det er koldt og varmt i vejret. Det er sengetøj i hør, der har alle disse gode egenskaber. Det ældgamle naturmateriale, som er blevet brugt igennem århundreder er stadig et rigtig godt valg. Hørsengetøj er lækkert at ligge i, og det holder virkelig længe, hvis du køber noget i god kvalitet. I forhold til bomuldssengetøj er hørsengetøj også et mere bæredygtigt valg. Hør fremstilles i Europa og er ikke så ressourcekrævende at fremstille som bomuld.