Jesmig Brønddæksler

Lav selv integrerede brønddæksler

Det kan være, at du er du en af dem, som er ærgerlig over, at du har mange brønddæksler rundt omkring på dit ejendomsareal. De er måske placeret i haven i græsset, på terrassen, i indkørslen og andre steder. Og en ting er sikkert. Det gør bare ikke noget godt for det æstetiske. Tværtimod. Dog er der en løsning at finde på det nemlig ved at bruge Jesmig brønddæksler, hvis kendetegn er skjulte brønddæksler.

Hvad er Jesmig dæksler?

Formålet med Jesmig dæksler er at gøre helhedsindtrykket mere helstøbt og uden grimme detaljer. For det er som regel detaljerne, der gør forskellen. Jesmig fremstiller skjulte brønddæksler. Det vil sige, at brønddækslerne er ens med den eksisterende belægning, der er på det sted, hvor dækslet sidder. Er det i en have fyldt med græs, så vil dækslets overflade være græs. Er der derimod tale om et dæksel på terrassen, hvor den omkringliggende belægning er fliser, så vil dækslet kunne belægges med de tilsvarende fliser. Dækslet bliver integreret, så det passer med belægningen. Altså der bliver et mere skjult brønddæksel.

Med Jesmig dæksler får du en flot belægning uden revner i glansbilledet. Så kan du byde gæsterne over til kaffe på terrassen uden at være flov over de store brønddæksler, som ødelægger udseendet.

Sådan kommer du i gang

Kan du så selv lave integrerede brønddæksler? Det handler først og fremmest om at have mod på det. Har du hænderne skruet ordentligt på i forvejen, så har du et godt udgangspunkt. Er du derimod for usikker og er nervøs for det endelige resultat bliver værre, end hvis du havde beholdt det oprindelige brønddæksel, så anbefales det, at du kontakter en professionel til at udføre arbejdet.

Hvis du har modet, så vil vi guide dig til, hvordan du kommer i gang med monteringen herunder. Det kræver først en kort beskrivelse af et Jesmig brønddæksels konstruktion. Et Jesmig brønddæksel er bestående af et dæksel med en ramme og et skørt. Monteringen af dette foregår således:

  1. Først placeres skørtet oveni brønden
  2. Dernæst monteres dækslet til skørtet, så disse to låses fast
  3. Så kommer rammen på til sidst og monteres til skørtet
  4. Det er vigtigt, at disse dele kommer til at flugte med den resterende belægning
  5. Fordel sandet omkring dækslet jævnt
  6. Anbefalingerne siger, at dækslet bør ligge imod 1 til 2 flisekanter
  7. Flisekanterne lægges omkring dækslet
  8. Fliser og belægningssten limes fast i dækslet

Vær opmærksom på belastningsklasse

Hvis det skjulte dæksel skal placeres et sted, hvor det skal kunne tåle meget belastning fx til en havetraktor eller et andet tungt køretøj, så skal du være opmærksom på, hvilken belastning brønddækslerne kan klare. Der findes mange forskellige, så der er til mange belastningsklasser. Jesmig producerer også til steder, hvor der kører offentlig transport, så det kan holde til lidt af hvert.

De vil typisk kunne rådgive dig i butikken om dette, men gør dig overvejelser inden, hvor meget belastning, den skal kunne tåle, så du køber rigtigt ind.